reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Bytów
21.2°C
wschód słońca: 04:25
zachód słońca: 21:24
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Bytowie

kiedy
2025-08-02 20:00
miejsce
Dziedziniec Zamku, Bytów, Zamkowa 2
wstęp biletowany
kiedy
2025-10-05 17:00
miejsce
Bytowskie Centrum Kultury, Bytów,...
wstęp biletowany